/ БГНЕС
Над 50% от избирателите на "Демократична България" са се възползвали от преференциите. Това коментира пред БНР Атанас Атанасов от Коалиция "Демократична България" в отговор на въпрос как преференциите могат да променят резултатите.

ГЕРБ е победител на евровота у нас, още 4 партии с представители в Брюксел

Атанасов настоя, че винаги са се борили за преференциите, за да могат хората да избират личности. "Аз се надявам, че най-много преференции е събрал Радан Кънев. Той направи една чудесна кампания. Видя се, че е един високообразован човек, който много добре познава европейските институции", коментира още той.

По думите на Атанасов за коалицията е важно да има представител на формацията в Европейския парламент, тъй като във външнополитически аспект това щяло да даде възможност за промяна на лицето на България. Той каза още, че ще се опитат да променят лицето на България, освен на европейско ниво и в самата ЕНП.

По колко евродепутати ще имат отделните партии?

"Ние сме единственият конкурент на управляващите от ГЕРБ и не сме съгласни с начина, по който упражняват властта", коментира Атанасов. Той допълни, че ще продължат битката и във вътрешнополитически план, тъй като системната корупция в България е резултат от начина на управление на ГЕРБ. По думите на Атанасов това е и основната причина за ниската избирателна активност на тези избори.

Атанасов изрази удовлетвореност, че са успели да консолидират дясноцентристкия вот.
БТА