За лечението ще трябват над 500 000 лв.
11-годишният Дани се нуждае средства, за да продължи да живее.

Той отново се бори с рака след 11 месеца в ремисия. През април 2022 година беше диагностициран със Willms tumor stage 4 blastemal predominant със метастази в белият дроб.

След химиотерапия за смаляване на тумора имаше операция за премахване на бъбрека. След агресивна 34-седмична химиотерапия и 8 сесии радиотерапия той влезе в ремисия до 26 април,когато след X-ray рутинен скан докторите видяха метастаза, голяма 2 см.

Семейството на Дани разбира, че докторите имат лимитирани опции за лечение за рецидив в неговият случай, защото той вече е получил дозите за тази химиотерапия.

Радиотерапията също не е опция. Назначено е лечение с по-щадяща химиотерапия (irinotecan, vincristine), но шансът да не повлияе на туморните клетки е висок, тъй като се съмняват, че след агресивната химиотерапия клетките на тумора може да са станали устойчиви на лечение и шансът да оцелее е малък.

Дани трябва да замине много спешно до края на седмицата, за да му се направят отново изследвания и да му се назначи подходящо лечение.

За лечението ще трябват над 500 000 лв. Майка му споделя, че сумата е непосилна за сама жена, която отглежда близнаци и казва, че Дани е истинско ангелче.

Ако искате да помогнете на Дани - можете да го направите ТУК.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня