Задържан е мъжът, с когото тя е живеела на семейни начала
46-годишна жена е починала след побой в столицата. Задържан е мъжът, с когото тя е живеела на семейни начала.

Жертвата е открита на 8 април в безпомощно състояние в жилище в столичния квартал „Бенковски”, предава NOVA. След обаждане на тел.112 на място са изпратени екипи на „Спешна помощ” и полицията. На местопроизшествието е извършен оглед от служители на Второ РУ в София и впоследствие тялото е изпратено за аутопсия.

„Тя пиеше много, беше алкохоличка, честно казано. Сега обвиняват съпруга ѝ, и той пиеше. Че я е биел - не знам нищо. Паднала е пиана, ударила си е главата, ми каза съквартирантът им и под главата ѝ имало кръв. Тоест, според мен, тя сама си е виновна”, посочи хазяйката на семейството Димитрина Тодорова.

Възрастна жена почина след побой в Шуменско

От Софийската градска прокуратура съобщиха, че са привлекли като обвиняем мъж на 56 г., по досъдебно производство за причиняване на смърт вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

Предварителното заключение на експертите е, че смъртта е настъпила от тежка черепно-мозъчна травма. По тялото на жената е имало следи от насилие. „Смъртта е настъпила от тежка черепно-мозъчна травма. По тялото на жената е имало и следи от насилие.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, предстои да бъде внесено искане в Софийския градски съд за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо обвиняемото лице”, обясни говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Разследването продължава под ръководството и надзора на Софийската градска прокуратура, назначени са експертизи, извършват се разпити. Предстои да бъде внесено искане в Софийския градски съд за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия.

В социалните мрежи братът на убитата жена съобщава, че сестра му е била жертва на системен тормоз и насилие, без право на оказване на медицинска помощ.

По данни на Фондация „Анимус”, само за миналата година 25 жени са починали при насилие вкъщи.
nova.bg