/ dariknews.bg
Жена падна в асансьорна шахта, има опасност за живота й
95222
Жена падна в асансьорна шахта, има опасност за живота й
  • Жена падна в асансьорна шахта, има опасност за живота й
61-годишна жена падна в асансьорната шахта нa блок в „Студентски град” в сряда. Пострадалата е настанена в болница с опасност за живота. По време на инцидента се е извършвала профилактика на асансьора, но никъде в сградата не е било обозначено, че той не може да бъде използван.
От Агенцията за метрологичен и технически надзор коментираха, че въпреки сериозността на инцидента асансьорът е в изправност и документацията на поддържащата го фирма била изрядна.

 Мъж падна в асансьорна шахта в Севлиево

Около 11 часа в сряда от фирмата Express Lift Service извършват профилактика на товарния асансьор в студентския блок, като вратата на първия етаж е оставена отворена. Жена от почистващия персонал пострадала, като паднала в шахтата на асансьора. Според  Мария Вълкова от Държавна агенция за метрологичен и технически в сградата не е имало означение, че асансьорът не може да бъде използван.

През юни: Асансьор със 7-годишно дете пропадна в шахта на жилищен блок

„Разговаряла е с техника, който извършва профилактиката и той й е обяснил, че асансьорът е спрян и се подменя устройство, което задържа вратата. Обърнал се е да си вземе инструмент от куфара, при което в следващия момент е установил, че тя е паднала в шахтата. Коридорът не е бил осветен, шахтата също е доста тъмна. Най-вероятно тя не е разбрала, че в този момент асансьорът е вдигнат нагоре и се извършва поддръжка. Тя минава покрай техника и влиза в шахтата”, каза Вълкова.  

В края на 2016-а: Мъж загина при падане в асансьорна шахта в столичен квартал

Пострадалата е настанена в болница "Света Анна", в тежко състояние и с опасност за живота.  Повечето от студентите в общежитието към Софийския университет не са разбрали за случая. Кристина, която живее в блока, коментира, че често се налага намесата на фирмата за поддръжка на асансьорите.