Четирима души са транспортирани до лечебни заведения след инцидента с пътнически влак на Централна гара София, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

По данни на Центъра за спешна медицинска помощ, двама мъже са откарани в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, един е откаран във Военномедицинска академия и един в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Ранени хора след влаков сблъсък на Централната гара в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

Четиримата пострадали са в добро общо състояние и преминават всички необходими прегледи и изследвания, за да се конкретизира тяхното състояние и да се уточни дали е необходима хоспитализация. От ВМА информираха, че не се налага прием за откарания там мъж.

Установени са 12 пострадали лица, само едното от тях е по-тежко пострадало. Това каза за БТА изпълняващият функциите главен секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев за инцидента между два влака на Централна гара в София. Доколкото имаме информация, след откарването му в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ на по-тежко пострадалия е поставена шина на врата, добави той.
 


Други осем души са прегледани на място от реанимационен екип на ЦСМП-София.

Те са с леки наранявания и не се налагат допълнителни медицински дейности, добавиха от МЗ. В късния следобед два влака се сблъскаха на Централната жп гара в София след като на един от машинистите му прилошало. Министърът на транспорта окачестви инцидента като "лек".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня