Здравният министър Кирил Ананиев
Здравният министър Кирил Ананиев / БГНЕС
Нито една болница в страната не е във фалит. Това коментира в кулоарите на парламента министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Той допълни, че „Пирогов“ има нужда от преструктуриране.
 
„Ние сме подали в прокуратурата осем случая на базата на проверките, които преди няколко месеца ви съобщихме и тези материали са на тяхно разположение, те ги анализират и преценяват дали да влязат някъде, или не. Засега няма болница, която да е в състояние на фалит. Ние направихме оздравителни планове на всички болници и най-вече на най-тежките болници, които се изпълняват и с всеки месец финансовото им положение се подобрява“, каза здравният министър.

Прокуратурата влиза в „Пирогов“ и още шест болници в страната
 
Той обясни още, че следващата седмица ще влязат в „Пирогов“ с конкретен оздравителен план:
 
„Той ще подобри в значителна степен финансовото му състояние - както ще оптимизира разходите, така и ще оптимизира структурите в болницата“, посочи министър Ананиев.

Арестуваха шефа на Здравната каса в Ловеч
 
По думите му „Пирогов“ има нужда от преструктуриране на отделенията.
 
„В Пирогов, например, има четири хирургии. Има четири ортопедични отделения. Просто ненужни структури, ненужни началници, управленски персонал, когато могат да се оптимизират тези структури“, каза още здравният министър.