Всички 11 нови случая на коронавирус в Пловдивска област, обявени днес от Националния оперативен щаб, са под карантина, един обаче е починал. Девет от тях са в пловдивското село Брестовица, сред които има и дете на 9 години, съобщиха от Областния кризисен щаб (ОКЩ).

Четири са новите случаи на заразата в Пловдив

Всички са били контактни на обявените вчера две лица с положителен за вируса резултат, уточнява председателят на ОКЩ и областен управител Дани Каназирева.

БГНЕС

Трима от болните в селото са хоспитализирани, но един е починал - мъж на 70 години с придружаващи заболявания: исхемична болест на сърцето, артериална хипертония, сърдечна недостатъчност. Останалите са под карантина, в добро състояние са и нямат симптоми, се казва още в съобщението от ОКЩ.

Нови 50 заразени с коронавирус у нас, още 3 души са починали

След разговор с директора на ОД на МВР - Пловдив, старши комисар Йордан Рогачев е взето решение и се затваря кварталът, в който живеят фамилиите, докато не излязат резултатите на всички изследвани от семейния кръг и не стане ясно, че вирусът е ограничен, уточнява областният управител.

БГНЕС

По думите й, това са две семейства, член на едното от тях се е завърнал от Германия. И двете семейства са с добър социален статус и спазват разпоредените противоепидемични мерки от РЗИ.

46 са случаите на COVID-19 в Пловдив и областта

По искане на областния управител още вчера е започнало тестване на по-широк кръг контактни лица с цел да се овладее ситуацията и да не се допусне заразяване и на други.

Взети са всички мерки, засилено е и присъствието на органите на реда в селото. От община "Родопи", към която е село Брестовица, продължават с дезинфекцията.

14-годишно момиче е с коронавирус в Пловдив

Другите два случая, съобщени днес от Националния оперативен щаб, са от град Пловдив, допълват от ОКЩ. Това са съпругата и 10-годишното дете на мъж, който работи във Видин, където е диагностициран като положителен на COVID-19, но въпреки това се е прибрал с автомобил при семейството си в Пловдив.
БТА