/ iStock/Getty Images
Под карантина в Пловдивска област са поставени общо 1369 лица
В Пловдив и областта към днешна дата общо случаите на доказани с COVID-19 са 46, от тях 33 са в Пловдив, по двама в общините Карлово, Хисаря и Кричим, трима в община Родопи и четирима са в община Стамболийски. Това съобщи областният управител Дани Каназирева на пресконференция на Областния медицински щаб.

14-годишно момиче е с коронавирус в Пловдив

Оздравелите пациенти са 27, двама са починали, от тях само един е жител на Пловдивска област
. Хоспитализирани са 15 пациенти, четирима са на интензивно лечение. На домашно лечение са шестима пациенти.

От всички 12 потвърдени случаи на заболяването при медицински лица, осем са излекуваните. Под карантина в Пловдивска област са поставени общо 1369 лица, а свободните легла в болниците са 439, от които 80 са за интензивно лечение.

Предстои масово тестване за коронавирус в Пловдив

От изследваните 102 служители на Спешна помощ - Пловдив всички са с отрицателни резултати
. Очакват се резултатите от още осем проби, каза Дани Каназирева. През уикенда органите на МВР са извършили 539 проверки за спазване на карантината, съставени са 189 акта по закона за здравето, от които 180 са за неносене на маски.

Областният медицински щаб е взел решение до два дни в болницата в Карлово да бъде разкрит приемен кабинет за хора със симптоми на коронавирус. В Асеновград съвсем скоро ще започне да функционира и специализираното отделение за COVID-19.