Лекари и застрахователи заедно срещу COVID-19
Софийската лекарска колегия на Българския лекарски съюз в съвместна инициатива със застрахователна компания ДЗИ. Застраховани безплатно ще бъдат медицинските служители и персоналът, работещи в медицински заведения, където се извършва лечение на коронавирус в София, предава NOVA..

Ненков: Прибързано е да се казва, че възрастта на починалите от COVID-19 пада

„Инициативата направихме съвместно със Столичната лекарска колегия и застрахователна компания ДЗИ. Създадохме застраховки за медиците, които са на първия фронт в борбата с коронавируса. Те ще обхванат около 1 200”, посочи председателят на Столичната лекарска колегия д-р Асен Меджидиев.

„Столичната лекарска колегия на БЛС създаде и фонд, с който на всеки един колега, заразен с COVID-19, ще се изплаща еднократна помощ от 800 лв. Чрез фонда закупуваме предпазни средства, като от 15 дни вече ги раздаваме на колегите”, добави д-р Меджидиев.

Двама депутати със съмнителни проби, коронавирус и във Видин

Председателят на Столичната лекарска колегия посочи, че към момента заразените с коронавирус лекари у нас са малко над 20. „При тези застраховки ние покриваме само хората, които са изложени пряко на риска на коронавирус.

Това е най-малкото, което ние можем да направим, за да помогнем в тази ситуация. Това са хората, които ежедневно се сблъскват с този много сериозен риск. Застраховката се заплаща от нас. Тя е само за София и по списък ще са 1 200 безплатно застрахованите”, обясни главният изпълнителен директор на ДЗИ Коста Чолаков.  

Лекарите от ВМА от фронта срещу коронавируса трогнаха с послание (СНИМКА)

„Ако някои от медиците на първа линия се разболее и трябва да се лекува от вкъщи - ще плащаме по 1 000 лв., а ако се наложи да бъде лекуван в болница, ще изплатим 1 500 лева”, каза още Чолаков.

450 души, включително и шофьорите от Спешната помощ в София ще бъдат застраховани от ДЗИ”, добави д-р Меджидиев.
nova.bg