/ БГНЕС, архив
Изпълняващата длъжността директор на Софийската математическа гимназия Зоя Савова подаде оставка, считано от 10 октомври. През месеца, в който беше начело на СМГ, обстановката в училището се е успокоила, новата учебна година е започнала нормално, затова преценила, че е време да се оттегли, коментира Савова пред Дарик. Тя зае поста след уволнението на предишния директор Антони Стоянов. В момента тече процедура за избор на нов изпълняващ длъжността директор.

Родители на ученици в СМГ със сигнал до прокуратурата

Зоя Савова пожелала да бъде прекратено трудовото й правоотношение по взаимно съгласие. По думите й, за месеца, в който е изпълнявала длъжността директор, обстановката в училището се е успокоила и новата учебна година е започнала нормално. Затова решила, че е време да се оттегли, коментира самата тя пред Дарик.


Уволниха директора на Софийската математическа гимназия

"Мисля, че е добре да оставя по-млади колеги, които да продължат по-нататък с тази добра традиция в училището да се работи както трябва и успехите, които имаме, да се затвърдят. Аз съм във възраст, в която човек може да сподели опит, но след това е хубаво да знае кога да се оттегли. И мисля, че това е моментът, в който трябва да се оттегля и да продължат другите да работят. Надявам се, че са научили нещо положително от мен за този месец", каза тя.  

Уволненият директор на СМГ: Смятам да заведа дело

В момента тече процедура по избор на нов изпълняващ длъжността директор. Срокът за подаване на документите е до края на работния ден в петък, обясни началникът на Регионалното управление по образованието в София Ваня Кастрева. "Процедурата е обявена, всеки може да подаде своите документи, а ние от своя страна ще направим подбора в понеделник, за да може във вторник избраният кандидат да встъпи в длъжност", каза тя.

Образователният министър: Училищни настоятелства са се превърнали в черни каси

Избраният кандидат ще изпълнява длъжността директор до провеждането на конкурс. А кога ще бъде обявен той, зависи от това дали предишният директор Антони Стоянов ще оспори в съда заповедта си за уволнение. Той потвърди пред Дарик, че ще обжалва, но все още не го е направил.