Заподозреният за убийството на момичето от Исперих сам посочил къде е захвърлил трупа
Заподозреният за убийството на момичето от Исперих сам посочил къде е захвърлил трупа / снимка: DarikNews.bg, Разград, Радка Минчева
Заподозреният за убийството на момичето от Исперих сам посочил къде е захвърлил трупа
63693
Заподозреният за убийството на момичето от Исперих сам посочил къде е захвърлил трупа
  • Заподозреният за убийството на момичето от Исперих сам посочил къде е захвърлил трупа

19-годишната сервитьорка Надежда Минчева, чиито труп полицията откри край Исперих вчера около обяд, е убита в нощта на изчезването си - 19 срещу 20 април. Това обявиха на съвместна пресконференция шефовете на Окръжна прокуратура - Разград Огнян Дамянов и на ОДМВР-Разград Ивайло Йовчев.

Задържаният за убийството - 20-годишният Танжу Сами - е бил сред заподозрените още в началото на издирването на момичето. Разпитът му обаче останал за през деня в неделя и той изчезнал. Криел се е в необитаеми сгради в Исперих, открит е на 26 април в бивше общежитие. „Имаме признания, но не пълни, има неща, които ще доизясняваме", коментира прокурорът. Танжу Сами сам е насочил полицаите къде е трупът.

Преди това над 150 човека, включително доброволци от селата: Голям Поровец, Малък Поровец, Китанчево, Свещари и град Исперих са участвали в издирването на момичето. Районът край града е огледан и от селскостопански самолет.

Първите резултати от аутопсията, извършена днес, ще са ясни след почивните дни. Ясно е обаче, че нараняванията са по главата на момичето. Трупът е захвърлен в дупка на около километър извън Исперих. Мотивът е ревност, Надежда и задържаният за убийството й са имали връзка, но вече са били разделени, след раздялата Танжу е отправял заплахи към нея, стигало се е и до физическа разправа. Сигнали в полицията за това обаче не са подавани.

Танжу не работи, има криминално минало, разследван е за притежание на наркотици, нанасяне на средна телесна повреда и унищожаване на чужда собственост. Санкция има само за дрогата, но тъй като била в малко количество, му е наложена само глоба.

Във вторник в Окръжен съд-Разград ще се гледа искането на прокуратурата за постоянна мярка „задържане под стража".

Не е закономерност фактът, че за седмица в региона се случиха две тежки убийства на жени - коментира окръжният прокурор.