/ Дарик Враца
Нямало сигнали за насилие между жертвата и приятеля й
Нямало сигнали за насилие между жертвата в
100326
Нямало сигнали за насилие между жертвата в
  • Нямало сигнали за насилие между жертвата в
Продължава разследването на тежкото убийство от снощи в столичния квартал „Банишора”. Задържан по случая е 23-годишен мъж, който от 4 месеца живеел на семейни начала с убитата млада жена. По данни на СДВР до момента няма данни за предишни сигнали за домашно насилие, родителите им също отричат да са знаели за проблеми между двамата. 25-годишната жена бе открита мъртва в апартамента си около 19:00 ч. снощи. По първоначални данни тя е била пребита и душена.
 
Сигнал за посиняло момиче в тежко състояние е подаден на тел. 112 около 18:00 ч. снощи. Линейката пристига на място веднага, но в продължение на близо час спешните медици не успяват да влязат в жилището, защото желязната врата на апартамента била заключена. През това време 23-годишният Васил позвънил на баща си и на своя близка приятелка, разказал им, че се скарал с приятелката си, тя паднала и посиняла, а той планира да се самоубие, съобщи директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.
 
Продължава разследването на убийството на млада жена в София

"Докато колегите работят получаваме още един сигнал от приятелка на момчето, която твърди, че то й се обадило и казало, че ще направи опит за самоубийство, което потвърди първоначалната информация. Това наложи да разбием вратата. Вратата беше заключена от вътрешната страна с помощта на колегите от пожарната срязахме вратата и влязохме незабавно. При влизането вътре в апартамента установихме труп на младо момиче, лекари установиха смъртта", съобщи той.
 
По първоначални данни младата жена е била пребита и душена. В апартамента е открит и приятелят й, който заявил, че смесил успокоителни и алкохол, не помни нищо и заварил мъртва приятелката си още сутринта. По данни на МВР между двамата е имало скандал, който е и вероятната причина за убийството.
 
Убийство на млада жена в столичния квартал „Банишора“

До момента нямало сигнали за домашно насилие, допълни Хаджиев. "Четири месеца живеят във фактическо съжителство. Данните в момента са, че не е имало сигнали за домашно насилие. Разговаряли сме включително с родителите на жертвата и предполагаемия извършител", поясни Хаджиев.
 
По непотвърдена информация мъжът е направил опит да се самоубие с газово оръжие, но не е пострадал сериозно. Той е откаран в "Пирогов" без опасност за живота. Очаква се по-късно през деня от прокуратурата да съобщят дали ще му бъдат повдигнати обвинения.