/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето на 26 март, вторник
През нощта от северозапад облачността ще започне да се увеличава, но все още над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса.
 
В последната седмица на март ще има студени дни

Във вторник ще се заоблачи и над Югоизточна България и над страната облачността ще е значителна. На много места, главно около и след обяд ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България - от север-североизток, ще е до умерен и с него ще започне да прониква студен въздух.
 
Температурите ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 12 и 17 градуса, все още на места в Югоизточна България до 20 градуса. Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за март - ще започне да се повишава.
 
Пъстър букет с предвестници на пролетта (СНИМКИ)

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще превали дъжд, над 1700 м - сняг. Ще духа умерен северозападен, по билата - югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 м около 7 градуса, на 2000 м - около 1 градуса.
 
По Черноморието ще се заоблачи, но все още ще е без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 13-18 градуса. Температурата на морската вода е 10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В средата на седмицата от север-североизток понижението на температурите ще продължи. В сряда над източната половина от страната и в планините ще остане предимно облачно, на места със слаби превалявания. Над северозападната част от страната ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността. В четвъртък ще е почти без валежи, с разкъсана облачност. Ще е най-хладно, с преобладаващи максимални температури между 8 и 13 градуса, а минималните ще са между минус 2 и 3 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg