/ ThinkStock/Getty Images
Днес времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса, по-ниски ще останат в Източна България - между 12 и 15 градуса. Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще е ветровито, с умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 9 градуса, на 2000 м - около 2 градуса.

ThinkStock/Getty Images

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър, който до края на деня ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 12 и 15 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Без студ и жега: 10 уникални места, където е вечна пролет (СНИМКИ)

В понеделник ще бъде предимно слънчево, със слаб запад-югозападен вятър. Минималните температури в повечето места ще са между 0 и 5 градуса, а дневните ще се повишат и максималните ще са между 18 и 23 градуса.

ThinkStock/Getty Images

Във вторник от запад облачността бързо ще се увеличи и на места ще превали дъжд, в планините над 1000 м - сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще бъде слаб до умерен и ще започне понижение на температурите, което ще продължи и през следващите дни.
 
В сряда, след временно разкъсване и намаление на облачността, по-късно тя отново ще се увеличи, на места ще има и слаби превалявания. В четвъртък, с вятър от изток-североизток, ще е най-хладно. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 7 и 12 градуса, а минималните - между минус 2 и 3 градуса. Ще е почти без валежи, по-късно през деня облачността ще се разкъса и ще намалее.

ThinkStock/Getty Images

Пъстър букет с предвестници на пролетта (СНИМКИ)

В петък вятърът ще се ориентира отново от запад-северозапад, в Дунавската равнина и ще се усили. Ще преобладава слънчево време. Сутринта ще е по-студено, с минимални температури в повечето места под нулата, дневните - слабо ще се повишат.

ThinkStock/Getty Images

В събота вятърът ще се обърне от североизток, ще се усили. Облачността ще бъде предимно значителна, само на изолирани места ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. Все още сравнително хладно за края на март време.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg