Започнаха проверки по злоупотреби с пари от еврофондовете
Започнаха проверки по злоупотреби с пари от еврофондовете / DarikNews

Мащабни проверки за установяване и пресичане на злоупотреби по еврофондовете са започнали в Ямболска област, съобщи комисар Стоян Драгнев, директор на областната дирекция на МВР - Ямбол. Те са насочени конкретно към финансовите средства, отпускани за подпомагане на селскостопанските производители.

Проверките се извършват от служители на Икономическа полиция към ямболската дирекция на МВР, специалисти от Техническия инспекторат и отдела за борба с измамите и противодействие на корупцията към Държавен фонд „Земеделие". Предизвикани са по информация от различни източници - от Върховна касационна прокуратура, от селскостопански производители, по оперативни сигнали и други, уточни още комисар Драгнев. Той поясни, че става въпрос за над 230 селскостопански парцела с хиляди декари земя, които се намират в землищата на всички общини в областта.

Прокурорът Дойчин Дойчев съобщи, че вероятно има и организирани престъпни групи, в които участват и служители и че ще има задържани. Кога и кои, по думите му, още е много рано да се конкретизира. Съобщено бе още, че по предишни аналогични случаи са извършени над 20 проверки, по 11 от тях са образувани досъдебни производства, а част вече са приключили.

Други новини от Сливен