Започна делото срещу убиеца на 11-годишния Присиян от Шумен
Започна делото срещу убиеца на 11-годишния Присиян от Шумен / снимка: Sofia Photo Agency, архив

В Шуменския окръжен съд започна делото срещу Христо Сечинки-Кобрата. 23-годишният мъж е обвинен в убийството на 11-годишния Присиян Иванов.

Тежкото престъпление Кобрата извърши на 4 септември м.г. в недостроена сграда в центъра на Шумен. Сечински наръгал 17 пъти с нож малкия Присиян. Тялото му бе открито ден по-късно от местната полиция.

В началото на съдебното заседание, което се гледа по съкратената процедура, Сечински се призна за виновен и не оспори фактите по обвинителния акт. Очаква се делото да приключи с осъдителна присъда още днес.

Сигналът за изчезналото дете бе подаден малко след полунощ на 5 септември м.г. на телефон 112 от майка му Стефка Владимирова. Тя сигнализирала след като синът й не се прибрал вкъщи след игра в района на Новата поликлиника в Шумен.

Пред полицаите жената обяснила, че около 17.00 ч. на 4 септември момчето оставила детето да играе на детска площадка. Уговорили се около 22.00 ч. той да се прибере в квартирата им. След като не се върнал обаче, тя го потърсила на мобилния му телефон, но момчето не отговорило на обажданията и жената подала сигнал на телефон 112.

Други новини от Шумен