Заплашиха репортер под прикритие, разкрил криминални схеми около столични хостели
Заплашиха репортер под прикритие, разкрил криминални схеми около столични хостели / снимка: sxc.hu

Проституция, сводничество, заплахи и поръчкови убийства - всичко това е част от ежедневието в хостелите в центъра на София, в които живеят предимно нелегални имигранти.

Разследване на Нова телевизия разкрива, че част от тези хора са готови срещу пари да предлагат различни услуги.

В „Здравей, България" гостува авторът на предаването журналистът Марин Николов и един от хората, работили под прикритие в разследването, който остана анонимен, тъй като замесените в криминалните схеми са отправили заплахи към него. Със скрито лице и променен глас мъжът разказа, че в тези хостели стават страшни престъпления.

„Влязох в ролята на репортер под прикритие. Заснех проституция, сводничество, договорки за лъжесвидетелстване. Направих го, защото искам да съм полезен на обществото. Стават невероятно тежки престъпления. Момичета са принудени да проституират. Едно от тях започва едва на 11 години", споделя анонимният репортер.

Заплаха е дошла след като са заснети кадрите за проституция и сводничество. „Имаше и поръчкови побоища, дори стана въпрос за поръчкови убийства. След като екипът на предаването ги изненада с камерата, малко по-късно ми се обадиха замесените и ме предупредиха да не се излъчва материалът", споделя анонимният.

„Той не е единственият заплашен, тъй като и човекът от хостела, който го е допуснал до себе си, също е в опасност", добави Марин Николов: „Един час по-късно те вече знаеха кой е той, къде живее, кои са приятелите и близките му".

„Естествено, че бих свидетелствал - надявам се да остана жив след този материал. Заплахите бяха сериозни", добави анонимният репортер.

Журналистическо разследване на Нова телевизия ще бъде излъчено в предаването "Разследване" в неделя от 19,30 ч.

Източник: NovaNews.bg