Зам.-председателят на ЕП: Разочаровани сме от някои нови членове на ЕС
Зам.-председателят на ЕП: Разочаровани сме от някои нови членове на ЕС / netinfo

Има известно разочарование от някои нови страни членки на Европейския съюз. От тях се очакваше лоялно поведение, но те ни накараха да мислим, че сме сгрешили и е трябвало да изчакаме още, преди да ги приемем. Това заяви в Пловдив заместник- председателят на Европейския парламент Мигел Мартинес пред симпатизанти на БСП.

Той не уточни за кои държави става въпрос, но подчерта, че случаят с България е различен. Правителството на Сергей Станишев се държи разумно, лоялно и отговорно. Много важно е БСП да се мобилизира на 100% за предстоящите избори за евродепутати, защото те ще покажат дали българите искат да бъдат в Евросъюза или ще отидат при евроконсерваторите.

Ако последните постигнат висок успех, това ще накърни доверието към България. Ако БСП постигне добър резултат ще подсили Партията на европейските социалисти и ще може да се оказва още по-силен натиск за социални програми, подчерта Мартинес, който е в България по покана на евродепутата от ”Коалиция за България” Атанас Папаризов.

Утре гостът ще се срещне с представители на бизнеса от Пловдивска област. По-късно Мигел Мартинес ще отпътува за Загреб с председателя на Народното събрание Георги Пирински и Атанас Папаризов, където ще вземат участие в Конференцията на председателите на парламентите на страните от Югоизточна Европа.

Други новини от Пловдив