Зам.-министърът на транспорта Ангел Попов, за когото БСП твърди, че има сигнал за изнудване на превозвачи преди години, категорично отрече обвиненията на опозицията. Той заяви, че ще заведе дела и е уверен, че ще ги спечели, а парите ще дари.

БСП с нови обвинения: Зам.-министър рекетирал транспортни фирми

Вчера народният представител от БСП Георги Свиленски заяви, че премиерът Бойко Борисов бил сезиран, че Попов в качеството му на председател на браншова организация в периода 2012-2014 г. си е позволявал да събира пари от своите колеги превозвачи с цел уреждане на разрешителни за превоз на товари. Главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира и разпореди проверка по тези твърдения.

Цацаров разпореди проверка по твърдения на БСП за зам.-министър

Това е претоплена гозба, отсече пред NOVA Ангел Попов. "Преди пет месеца част от бранша, който в момента претопля манджата, пак повдигана този въпрос. Бяха ми извършени много сериозни проверки. Завел съм дело срещу един от хората, които е писал против мен. Сега ще заведа още две дела, включително срещу депутата Георги Свиленски”,  коментира той.

 „По никакъв начин няма да разреша да се петни името ми и ще го докажа. Парите, които ще спечеля от делата, ще даря за пострадали от катастрофи”, каза още зам.-министърът.

И допълни, че не знае с каква цел е оклеветен и заяви, че няма конфликти с никого.

„В момента обаче сме засегнали много интереси. Спряхме изключително голяма корупция. Имаше промени на ниво директори, включително подадени документи в прокуратурата. Има много засегнати лица”, поясни Ангел Попов.

„Спряхме продаването на книжки и минаването на теоретични изпити на хора, които са неграмотни и необучени. И това мога да го докажа с цифри”, допълни още той.
nova.bg