Заловиха избягалия пандизчия от бургаските общежития
Заловиха избягалия пандизчия от бургаските общежития / снимки: БГНЕС, архив

Иван Гюров-Шливата, който избяга от общежитията „Строител” в Бургас, е арестуван днес в Приморско, предаде БГНЕС. 24-годишният мъж бе настанен в институцията, която е с по-лек режим заради грабежи. От присъдата му оставаха 9 месеца, докато на 4 май не успява да избяга от сградата.

Специалисти коментираха, че е възможно да се касае за насилие между затворници, което да провокира Гюров да предприеме тази стъпка, предвид малкото време, което му е оставало да излежи.

Преди дни полицията издири друг избягал затворник - Димитър, който излежава присъдата си в затворническото общежитие от открит тип в столичния квартал Казичене. Той бе заловен на 13 май в кв. „Овча Купел”.

На 30 април пък двама престъпници избягаха от Централния софийски затвор. Това са Николай Кръстев Николов-Шатката (46 г.) от Брезник и Хосе Луис Гевара Мартинез (48 г.), гватемалски гражданин.

Заловиха избягалия пандизчия от бургаските общежития
netinfo


Единият от избягалите - Шатката, е убиецът на популярния перничанин Николай Христов-Хайо. Шатката лежи за убийството на Хайо и стана национално известен със съгласието си заедно с килъра Сиси да свидетелства срещу разбитата банда на т.нар. пернишки килъри, отговорни за смъртта на бащата на Райко Кръвта. Шатката и Хосе са парнаджии в затвора. Помещението, в което работят, се намира в близост до изхода в посока ул. „Майор Векилски”. Предполага се, че са се измъкнали именно оттам. И двамата, все още са в неизвестност.