/ БГНЕС
Парламентът ще закрие Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС и ще освободи Лиляна Павлова от поста министър. Това предложение на премиера Бойко Борисов е включено в дневния ред на Народното събрание за последните заседания преди коледната ваканция.
 
Вероятно проектът за решение за структурни и персонални промени в Министерския съвет, както е официалното име на документа, ще бъде гласуван в четвъртък. Павлова няма да е министър от 1 януари 2019 г.
 
Министерството се закрива, тъй като на 31 декември приключва тройното председателство на Съвета на ЕС. То беше започнато от Естония, продължено от България и завършено от Австрия. На 1 януари 2019 г. щафетата се поема от Румъния.
 
Вчера Лиляна Павлова се срещна с извънредните и пълномощни посланици на държавите-членки на Европейски съюз, акредитирани в страната. Те са поздравили министъра за българското председателство на Съвета на ЕС за отличната работа на страната в рамките на триото, съобщиха от пресслужбата на министерството.