/ NOVA
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева осъди терористичния акт във Виена и изрази съболезнования и солидарност с народа на Австрия.

„Дълбоко съм шокирана от новината за въоръжени нападения срещу мирни граждани в центъра на Виена. Позволете ми от името Министерство на външните работи на Република България и от свое име да изразя най-искрените си съболезнования към семействата и близките на загиналите, и да пожелая бързо оздравяване на ранените“, казва Екатерина Захариева в съболезнователна телеграма до австрийския министър по европейские и международнте отношения на Александер Шаленберг.

Нощен терор: Стрелба и жертви в центъра на Виена, няма данни за пострадали българи (ВИДЕО)

„Българското правителство и общество решително осъждат тези варварски, терористични актове. Не може да съществува никакво оправдание за насилието срещу невинни и невъоръжени хора. Подобни злодеяния предизвикват само гняв и отвращение сред българските граждани“, се посочве още в съболезнователната телеграма от Екатерина Захариева.

Българският министър на външните работи подчертава и готовността на България за засилване на сътрудничеството и съвместните действия за унищожаване на всяка форма на тероризъм.