Екатерина Захариева и Цезарина Илиева
Екатерина Захариева и Цезарина Илиева / пресцентър, МВнР
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева награди със Сребърен почетен знак на МВнР д-р Цезарина Илиева, началник на отдел „Паразитология и дезинфекции, дезинсекции и дератизации“ в Столичната регионална здравна инспекция. Високото отличие е за професионализма и оказаното съдействие на служителите на МВнР за изпълнение на ковид мерките при срещи и пътувания в страната и чужбина, съобщават от пресцентъра на Министерството на външните работи.
 
"Д-р Илиева се превърна в част от нашето голямо семейство на Министерството на външните работи и затова днес е удоволствие и чест да я наградя със Сребърен почетен знак на МВнР. Така искаме да покажем нашето отношение към всички служители на РЗИ начело с директора д-р Данчо Пенчев, върху които в последната година падна огромна отговорност и работа 24 часа, 7 дни в седмицата", заяви Захариева.
 
"През всичките тези повече от 12 месеца вече д-р Илиева откликваше във всеки един момент, така че Министерството на външните работи да продължи да изпълнява задълженията си по защитаване на националния интерес на България - заяви българският първи дипломат. - Ние бяхме длъжни като отговорни хора да въведем задължителни PCR тестове за всички дипломати и делегации, пътуващи в чужбина. Във всеки един момент тя и нейните екипи бяха на линия, независимо в почивен или работен ден, за да бъдем сигурни, че членовете на българските делегации пътуват безопасно."
 
Не за първи път МВнР работи с д-р Илиева. През годините тя е помагала на служителите и при разработването на правилата за хигиенно-санитарните изисквания, допълват още от институцията.