Задържаният съпруг на убитата във В. Търново жена е направил пълни самопризнания
Задържаният съпруг на убитата във В. Търново жена е направил пълни самопризнания / снимка: Sofia Photo Agency, архив

46-годишният съпруг на убитата жена във Велико Търново, който е бил задържан веднага след престъплението, е направил пълни самопризнания, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР комисар Живко Коцев.

43-годишната Зорка Георгиева, която работи като деловодител в Районния съд в Павликени, беше убита в нощта срещу 1 май по особено жесток и мъчителен начин.

Мъжът й Антон Георгиев е задържан малко след престъплението от полицейски екип в парка на кв. "Колю Фичето" в старата столица. Униформените са действали по сигнал, подаден вероятно от роднина на семейството. Съпругът дал противоречиви и неадекватни обяснения, което допълнително усъмнило полицаите.

Антон Георгиев работи като шофьор на товарен автомобил във ВиК. Със съпругата си живеели доскоро в Павликени, но се преместили във Велико Търново, след като си купили апартамент. Семейството има 25-годишен брак и две деца - момчета на 22 и на 16 години. Те не са присъствали в жилището при семейната драма, уточни комисар Коцев.

Според разследващия прокурор жената е удушена с ръце, тъй като не е намерено никакво оръжие на престъплението. По тялото на жертвата са открити и други наранявания. Агонията й е била дълга и мъчителна.

Мотивът на съпруга е дълбоко личен, посочи комисар Коцев. Антон е бил високо морален и честолюбив човек, вероятно става дума за престъпление от ревност, коментират запознати.

В полицията няма преписка и писмени данни за домашно насилие, но преди месец Зорка била подала сигнал по телефона, в който обяснила, че има семейни проблеми.

За изясняване на случая са проведени над 25 разпита на свидетели, извършени са няколко огледа и са назначени експертизи.

Мярката на задържания съпруг ще бъде удължена на 72 часа, посочи още шефът на полицията.

Антон Георгиев е привлечен като обвиняем по член 116 от НК за най-тежкото престъпление - убийство. При доказване на вина, наказанието предвижда над 10 години затвор.