Задържаха убиеца на бизнесмена Стефан Матрочийски
Задържаха убиеца на бизнесмена Стефан Матрочийски / DarikNews.bg
Задържаха убиеца на бизнесмена Стефан Матрочийски
32741
Задържаха убиеца на бизнесмена Стефан Матрочийски
  • Задържаха убиеца на бизнесмена Стефан Матрочийски

МВР е задържало Атанас Стоянов, обвинен за убийството на бизнесмена Стефан Матрочийски, което беше извършено в нощта срещу 16 септември край село Горна Василица. Стоянов е задържан благодарение на съдействието на неговата съпруга, която се е обадила в Районното полицейско управление в Костенец и полицаите са открили обвиняемия в къща, разположена близо до собствения му дом, обясни вътрешният министър Цветан Цветанов.

По думите му мъжът не е оказал съпротива по време на задържането.

Ето какво още каза вътрешният министър: „Това, което ми казаха колегите, че е в много тежко психическо състояние. Затова първо е закаран да бъде освидетелстван в болница, впоследствие сигурно ще бъде предаден в ареста, в зависимост от заключенията на докторите".

Запитан дали съпругата му го е предала, Цветанов отговори: „Ние разговаряхме многократно тези дни и семейството знае какво се причинява на цялата фамилия от тази постъпка на Стоянов. Тук не трябва да говорим за предаване, а тук трябва да говорим за това, което всеки един трябва да направи, защото по този начин се ограничава възможността за следващ инцидент. Смятам, че това е в полза и на самия извършител, за да може да бъде приведен в здравно заведение и да получи наказателна отговорност за това, което е направил".

През нощта на 16 септември 58-годишният Атанас Стоянов застреля предприемача Стефан Матрочийски в района на село Горна Василица.

След убийството Стоянов отвлече млада жена, придружавала Матрочийски, и я заключи във вилата си. По-късно жената бе открита от полицията и освободена. 58-годишният мъж успя да избяга.