/ iStock/Getty Images
Прокурор при Софийска районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна отговорност обвиняемна 35 г., за хулиганство, както и за противозаконно повреждане на чужди движими вещи, съобщиха от обвинението.

На 15 февруари, около 17:30 часа на бул. „Г. М. Димитров“ в София в автобус движещ се по линия № 280, той извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - изтръгнал с ръце стъкло на прозорец на автобуса, извадил чук и счупил стъкла на врати на автобуса.

След това е замахнал с чука към шофьора на автобуса и го заплашил, че ако не отвори вратите ще го пребие и ще му счупи главата, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

На посочената дата и място обвиняемият противозаконно повредил чужди движими вещи, а именно - автобус, движещ се по линия № 280, като с чук ударил и счупил стъкло на предна пътническа врата, стъкло на втора пътническа врата и изкъртил отваряемо стъкло, всички вещи на обща стойност 384 лева, собственост на „С.А.“ ЕАД.

Обвиняемият е осъждан. Престъпленията, за които той е привлечен като обвиняем, са наказуеми с лишаване от свобода до пет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, днес прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

Предстои да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.