/ iStock
Повдигнаха обвинение на 39-годишен мъж от село Доброславци, Софийска област, за превозване на 48 мигранти от Афганистан. Той е бил хванат на 9 април сутринта, в района на тунел "Траянови врата" на АМ "Тракия". Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

На 09.04.2023 г. обвиняемият транспортирал с товарен автомобил 48 чужденци от афганистански произход в страната в нарушение на закона.

Осъдиха на затвор 23-годишния полицай, хванат да превозва мигранти

Около 09,15 ч. в района на тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия” полицейските служители подали сигнал за спиране на управляваното от него превозно средство. Б.Г. не изпълнил разпореждането им и продължил движението, като след около 2 км бил задържан от полицейски служители.

Сред превозваните чужденци имало и двама души, ненавършили 16-годишна възраст.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение за авторството на престъпните деяния.

Хванаха 25 нелегални мигранти в бус в Ямбол, шофьорът е избягал

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият Б.Г. е задържан за срок до 72 часа. Предстои изготвяне на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Разследването продължава.