Задържаха двама мъже, обирали столични банкомати
Задържаха двама мъже, обирали столични банкомати / netinfo

Двама мъже, обирали банкомати в столицата, са задържани при операция на полицията. Крадците са арестувани, докато са се опитвали да отворят банкомат в жилищен комплекс „Сухата Река”.

Двамата задържани са познати с прозвищата “Малкия Куман” и “Златния”. И двамата са регистрирани за кражби. При извършения обиск у тях са намерени две радио устройства “уоки-токи” и ключове за “Фолксваген” с дистанционно. Колата на крадците е намерена паркирана зад блока с банкомата. При извършения оглед в автомобила са намерени преносим оксижен, ръкавици, горелка с две бутилки и маркучи, 33 заготовки на ключове за секретни брави, два ключа за ъглошлайф, фенер и отвертка.

При последвалия оглед на банкомата е установено, че няма интервенция по него, не е прониквано и в магазина. Във входа на същия блок, обаче металната решетка, водеща към мазетата е срязана, бравата на вратата след решетката е разбита и е изкъртена вратата на телефонното табло, като е прерязан телефонният кабел, обслужващ абонатите в сградата и банкомата.

В момента се изяснява дали двамата арестувани не са участвали и в други обири.