Българинът с криминални регистрации Димитър Вучев, известен с прякора Демби, е бил задържан в Холандия заедно с друг криминално проявен мъж - Коваленко Коваленков. Двамата са арестувани заради кражба с взлом на жилище. Това съобщи на пресконференция директорът на ГД „Национална полиция" Христо Терзийски.

Антимафиоти задържаха трафиканти на жени за сексуална експлоатация (ВИДЕО)

„Няколко пъти в годините назад сме давали информация за двамата, че са били обвинявани в различни по вид престъпления. Демби има 11 криминални регистрации за различни престъпления, познат е най-вече по линия наркотици, а Коваленков е криминален авторитет във взломните кражби. Той е с 28 регистрации", заяви Христо Терзийски.

Той поясни, че Вучев и Коваленков са в предварителен арест в град Алкмаар и срещу тях е образувано досъдебно производство по нидерландските закони. Двамата са били задържани непосредствено след извършването на взломна кражба в къща.

Трима задържани за трафик на хора след разследване на ГДБОП и холандски полицаи

„Нашите криминални авторитети се разхождат по цяла Европа, колегите от Главна дирекция за борба с организирана престъпност и от Национална полиция работим в тясно взаимодействие с колегите от различни служби в Европа - Италия, Испания, Холандия и Германия. Стремим се да бъдем максимално адекватни на ситуацията", категоричен бе директорът на ГД „Национална полиция".

Източник: БТА, БГНЕС