/ Thinkstock/Getty Images
Бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов е бил задържан от полицията за съпричастност към спирането на метрото по-рано днес, съобщава NOVA

Близкият до Татяна Дончева бивш депутат от НДСВ е един от извършителите на опасния саботаж в столичното метро. Това е установила проверка на записите на метростанцията, където в понеделник по обяд три лица спряха електричеството и поставиха в риск стотици пътници на столичния метрополитен.

Спасов, който в момента е адвокат, е отведен в полицията за изясняване на закононарушението.

Трима протестиращи спряха тока и блокираха метрото с бутона за безопасност

Спасов е отведен в полицията за изясняване на закононарушението. След анализ на видеозаписите още един участник в случилото се също е задържан.

Към 20:30 часа Мая Манолова и Татяна Дончева се намираха пред районното управление, в което е задържан Спасов.

От МВР потвърдиха, че в ареста има две задържани лица за срок от 24 часа. Третият участник все още се издирва.

Група протестиращи блокираха района около 1-во РПУ в подкрепа на Минчо Спасов и спряха движението на градския транспорт. 


По обяд днес трима мъже натиснаха бутона за безопасност, какъвто има на всяка станция на метрото. Те са били в метростанцията при Софийския университет. След натискането на бутона за няколко минути напрежението, подавано по линията е спряло за няколко минути.

Записът от камерите, заснели инцидента, е предаден на полицията. Двама от мъжете били на около 20 години, а другият - по-възрастен. Те са успели да избягат, след като са натиснали бутона за безопасност.
nova.bg