Задържаха авторите на заплахите за бомби на гарата и във влака
Задържаха авторите на заплахите за бомби на гарата и във влака / cнимкa: Sofia Photo Agency
Задържани са авторите на телефонните сигнали за поставени взривни устройства на Централна гара София, както и във влака София – Варна. На 6 август по обяд анонимен мъжки глас съобщи, че на Централна гара има поставено самоделно взривно устройство. Тогава се наложи за приблизително два часа районът да бъде затворен. Вчера около 500 пътника от влака София – Варна бяха евакуирани заради бомбена заплаха.

От Столична дирекция “Полиция” съобщават, че вчера е задържан авторът на фалшивият телефонен сигнал за бомба на Централна гара София. Неговите инициали са Д.Ц., като справка в регистрите на полицията показва, че освен криминално минало, той е обявен за общодържавно издирване на 10 юли т.г. заради влязла срещу него в сила присъда – лишаване от свобода за шест месеца. Срещу него е образувано досъдебно производство.

Междувременно служители на ОДП-София и РПУ-Своге са установили и автора на сигналите за бомба във влака София – Варна. Иззети са веществени доказателства и срещу него е образувано досъдебно производство, съобщават още от пресцентъра на МВР.