Заболяване на Йоско отложи делото срещу него
Заболяване на Йоско отложи делото срещу него / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Заболяване на Йоско отложи делото срещу него
46654
Заболяване на Йоско отложи делото срещу него
  • Заболяване на Йоско отложи делото срещу него

Процесът срещу Йосиф Йосифов-Йоско не тръгне поради заболяване на подсъдимия. В началото на март Йоско предизвика катастрофа в София, при която загинаха двама души, а други двама бяха ранени.

Близки на загиналите и пострадалите поискаха от Софийския градски съд обезщетение от общо 1 250 000 лева. Според представения пред съда болничен лист Йосифов е парализиран и не може да присъства на заседанието, което стана и причина за отлагане на делото.

До 24 ноември специалисти ще трябва да изготвят експертиза за здравословното състояние на подсъдимия. В нея ще участват също психиатър и психолог.

Адвокатът на Йоско Христо Христов коментира, че съществува вероятност клиентът му да си признае за вината и делото да продължи по съкратената процедура. Христов уточни, че няма да има претенции срещу исковете, защото били своевременно предявени и пострадалите имали такива права в процеса: "Нямам претенции по приемането за разглеждане на тези искове, не съм взел отношение по тяхната основателност".

Катастрофата стана на ул. "Даскал Стоян Попандреев", а Йоско е карал с 2,6 промила алкохол в кръвта и е шофирал с превишена скорост от 95 км/ч. Управляваният от него джип "Мерцедес" се блъсна във ван "Киа" след навлизане в насрещното платно. Йосифов вече е бил освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказание отново след шофиране в пияно състояние.