Юлий Москов: Много от новите политически проекти са на ниво знахари и вещици
Юлий Москов: Много от новите политически проекти са на ниво знахари и вещици / снимка: БГНЕС, архив

„БСП трескаво търси с кого да смени „Атака" и в този път на търсене те са готови на различни комбинации. Тройната коалиция, в която влизат БСП, ДПС и „Атака", е абсолютно отречена от цяла Европа", така журналистът Юлий Москов обясни в интервю по Нова телевизия активното сформиране на нови политически проекти.

Журналистът бе категоричен, че трябва да се вземе предвид становището на Европейската народна партия, че в България са необходими спешни предсрочни избори. Той допълни, че дори и Партията на европейските социалисти е изоставила Сергей Станишев.

„Реформаторският блок е нещо реално, има перспектива и би могъл да има сериозна основа. В същото време не бива да забравяме, че това е СДС от 97-ма година", коментира още Юлий Москов, като допълни, че останалите формации като „БАСТА, маста и краста" са „въздух под налягане".

„Диагнозата е чума. България е налегната от тежка политическа чума. В такива периоди в историята хората, загубили вяра, са търсили различни знахари, вещици, за да ги спасят от злото. Много от тези новообразувания са на нивото знахари. Те са структури без социална и икономическа основа. Най-опасното е, че много от тях казват „ние с този - никога", ама кажете тогава с кого - това е най-важното", коментира още Юлий Москов.

„Егати държавата, щом разчитаме на тези счупени грънци", коментира от своя страна по Нова телевизия политологът Антон Тодоров във връзка с новите политически проекти. По думите на професора и театровед Мирослава Кортенска новосформираните нямат доктрини и идеология.

„Не мога да разбера защо се сформират някакви проекти, за които не знаем дали са обърнати към хората", допълни тя.