Меглена Кунева няма профил на мустакатия балканджия, който на две ракии се замечтава за България на три морета. Но да си патриот, не значи това", заяви в студиото на „Здравей, България" по Нова телевизия бившият образователен министър Даниел Вълчев.

Депутатите избраха Меглена Кунева за министър на образованието

Вчера депутатите избраха Меглена Кунева за министър на образованието.

По думите на Вълчев изборът на Кунева е поставил три групи въпроси - има ли мнозинство, тоест има ли правителството достатъчно подкрепа, защо се получи нисък кворум и трето - какво става в Реформаторския блок.

Според него Патриотичният фронт е изтъкнал разумен аргумент да не подкрепят кандидатурата на Меглена Кунева, че скандалът в образованието беше въз основа на това, че българският дух, невазисимо дали е в учебниците или не, започва да залинява: „Затова би било добре да има министър с по-ярко изразен патриотичен профил и действително, Меглена Кунева може би има в публичното пространство такъв образ".

След избора за министър Кунева предложи образованието да бъде национална цел

Даниел Вълчев смята, че от АВБ имали основания да не подкрепят промените в правителството.

„Едната от тях е, че те оказват силен натиск върху премиера Борисов по повод кандидатурата на Ирина Бокова за главен секретар на ООН. Натискът е факт. Втората - АБВ реагираха остро на внесения от Кунева антикорупционния законопроект", заключи Вълчев.

Източник: Novanews.bg