/ ThinkStock/Getty Images
Бизнесменът Ветко Арабаджиев, който беше задържан край Барселона, ще бъде върнат у нас в събота.

Той ще бъде екстрадиран с късен полет на 4 срещу 5 май, а съпругата му Маринела засега остава в Испания. Производството срещу нея все още не е приключило, съответният съд в Испания е поискал допълнителна информация.

Връщат Ветко Арабаджиев от Испания в събота

Арабаджиев е обвинен като лидер на престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. По делото е обвинен и малкият му син Вълчо, който неотдавна излезе от ареста срещу половин милион лева гаранция.

„Няма да се бавим, имаме интерес да представим максимално бързо обвиняемия пред съда, за да прецени дали да бъде задържан под стража“, заяви в петък заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Кога ще екстрадират Ветко и Маринела Арабаджиеви у нас? (ВИДЕО)

Веднага щом пристигне в София Арабаджиев ще бъде задържан за 72 часа, а след това обвинението ще настоява за постоянен арест на бизнесмена пред Специализирания съд.

Иван Гешев разкри, че семейство Арабаджиеви имат и втора издадена европейска заповед за арест с още обвинения.

Вилата, в която са се укривали Ветко и Маринела Арабаджиеви в Испания (ВИДЕО)

Семейство Арабаджиеви бяха задържани през март в Испания, в градчето Кабрера де Мар край Барселона, в къща на Георги Семерджиев. Съдът запорира тяхното имущество. Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в различни трезори, дялове в 7 търговски дружества, имоти в Пловдив, София и с. Свежен.

В официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижим имот, както и на моторно превозно средство. Като физическо лице Маринела Арабаджиева също не притежава автомобил.
БГНЕС