В сутрешните часове на места в равнините и около водните басейни ще има мъгла. Ще е предимно слънчево, след обяд с разкъсана висока и средна облачност. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 0° и 5°, по Черноморието до 7-8°, а максималните - между 17° и 22°. В София минимална температура около 1°, максимална - около 18°. 

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, в сутрешните часове на отделни места с намалена видимост. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 17°-19°. Температурата на морската вода е 9°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа силен вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 7°.

В сряда вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Облачността ще е по-често значителна, от запад на изток на места ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните - от 12°-13° в северозападните райони до 20°-21° в югоизточните. В четвъртък облачността ще намалее до предимно слънчево, вятърът ще отслабне, температурите и в източните райони ще се понижат, максималните ще са между 11° и 16°.
БТА, НИМХ