Очаква ни хладна седмица, от събота започва затопляне
96988
Очаква ни хладна седмица, от събота започва затопляне
  • Очаква ни хладна седмица, от събота започва затопляне
В следващите дни ни очаква по-нестабилно време - повече слънце сутрин, следобед с превалявания. Над планинските райони на Западна и Югозападна България валежите ще са придружени и от гръмотевици. Това показват средносрочните модели за времето, представени в "Дарик кафе" тази сутрин.
 
Дъжд и гръмотевици на много места в страната във вторник

Температурите до края на седмицата ще останат по-ниски, времето ще е хладно.
 
Днес облачността над страната ще е значителна и на много места в Западна и Централна България ще превали. След обяд на места преваляванията ще са придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. В източните райони ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса.

дъжд чадър
Thinkstock/Getty Images

Времето през април: от минус 1 до 33 градуса

В сряда и четвъртък ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Отново се очакват превалявания, придружени и с гръмотевици, на повече места и по-съществени ще са в западната половина от страната. Хладно ще се задържи времето и в петък. От север ще нахлуе по-студен въздух, на много места, но главно на изток, ще превали, възможно е да прегърми.
 
13 приказно красиви места, които да посетите тази пролет (СНИМКИ)

От събота времето започва да се затопля. Ще има повече слънце, температурите чувствително ще се повишат, показват средносрочните модели за времето. Още със старта на новата седмица температурите на места в страната отново ще достигнат стойности от 24 до 29 градуса.

пролет
Thinkstock/Getty Images

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg