Вотът на недоверие - в петък, в 15,30 часа
Вотът на недоверие - в петък, в 15,30 часа / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Вотът на недоверие ще бъде гласуван в 15,30 часа в петък. Това стана ясно след приключилите дебати по вота на недоверие към правителството.

Министър-председателят Сергей Станишев знаково не взе думата по време на дебатите по вота. Затова пък за трети път на парламентарната трибуна застана да говори вътрешният министър Румен Петков. Той обвини ОДС, че по време на тяхното управление, в страната е бил доведен Куйович и това е била особена форма на сърбомания.

От НДСВ обявиха, че ще вземат окончателно решение за това как ще гласуват след края на дебатите. Огнян Герджиков коментира, че гласуването на жълтите депутати ще бъде знаково. Възможно е от НДСВ да се въздържат, коментираха запознати.

По-рано в декларация на ПГ на ОДС заявиха, че по официални данни през 2007 година митниците са събрали от акциз върху алкохола едва 101 милион лева и са пропуснали да съберат още над 170 милиона лева, защото 85% от пазара е нелегален. За съжаление, социалистическото правителство на Ахмед Доган се прави, че не вижда този факт, заключи Яне Янев от ОДС.