/ БГНЕС
Преминаването в участък от моста при ГКПП „Русе“ се осъществява в една лента поради ремонтни дейности, съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Гранична полиция“. Участъкът е сигнализиран временно с пътни знаци, движението се регулира.

На границата с Румъния трафикът е интензивен за товарни автомобили на ГКПП „Видин", ГКПП „Кардам", ГКПП „Никопол“ и ГКПП „Оряхово" на изход от страната, информираха още граничните власти. Данните за трафика по пунктовете са към 6:00 часа.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Гърция. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

По границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Строително-монтажни дейности на пункта „Калотина“ налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границата със Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Станке Лисичково“ се извършват строително-монтажни работи, във връзка с които преминаването през граничния пункт е възможно при спазване на мерките за временна организация на движението.

По границата с Турция движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Биляна Иванова,БТА