Народното събрание
Народното събрание / БГНЕС, архив
Депутатът от ДПС и неуспял шеф на ДАНС Делян Пеевски намира място и в новия парламент. И докато за него това не е ново работно място, в Нардоното събрание за първи път ще влязат различни нови лица. В редиците на ДПС вече в ролята на депутат влиза и досегашният говорител на партията Велислава Кръстева.

нови лица в парламента
БГНЕС

Гласът на движението печели депутатско кресло като водач на листата в Плевен. Компания ще й прави водачът на листата на БСП в Русе Крум Зарков. Синът на журналистката Анна Заркова е най-младият член на ръководството на социалистите. 

нови лица в парламента
БГНЕС

В червените редици влиза и певицата Нона Йотова.

нови лица в парламента
БГНЕС

Освен от арт средите, в БСП има силни нови лица и от спортната сфера. Параолимиецът Михаил Христов се бори и спечели депутатско място под номер две в листата, оглавявана от лидера на партията Корнелия Нинова.

нови лица в парламента
nova.bg

БСП вкара в парламента и бившото пресаташе на ЦСКА Иван Ченчев. Не само БСП обаче може да се похвали с депутати от спортните среди.

нови лица в парламента
БГНЕС

От ГЕРБ в парламента влиза спортният съдия Стефан Апостолов. Синът на кмета на Симитли става депутат благодарение на силен преференциален вот. "Според мен много млади хора решиха да дадат гласи си за млад човек, защото искат гласът им да се чува повече в парламента. Очаквах високо преференциално доверие, при всичките ми срещи залите бяха пълни", сподели Стефан Апостолов, който обеща да дарява заплатата си за ин витро процедури на двойки с репродуктивни проблеми.

Младият мъж е категоричен, че няма да се отметне от думите си. "Винаги съм държал на думата си, спазвам обещанията си. Не смятам да изневеря на себе си. Това, което съм обещал и зависи от мен, ще го изпълня", посочи той.
 
Апостолов беше поставен на последно място в листата на ГЕРБ в Благоевград, но близо 7 хил. преференциални гласа му отредиха място в новия парламент.