Вигенин: Скандалът в МВР ще се отрази на имиджа на България
Вигенин: Скандалът в МВР ще се отрази на имиджа на България / снимка: Sofia Photo Agency

Скандалът в МВР не може да не се отрази на имиджа на България, смята евродепутатът от БСП Кристиян Вигенин. По думите му по-важно е какви ще бъдат последствията от това, което се случва и според него има достатъчно време до следващия доклад за България да докажем, че това, което се случва, е положително.

Според Вигенин със замазване на нещата не могат да бъдат решени проблемите. Евродепутатът допълни, че да се дават ултиматуми на министър-председателя не е най-доброто, което може да се случи във връзка с идеята на Татяна Дончева до 48 часа министър-председателят да реши дали да поиска оставката на министъра на вътрешните работи Румен Петков.

„Мисля, че да се дават ултиматуми на министър-председателя не е най-доброто, което може да се случи. Още по-малко когато идва от човек, който все пак е част от ръководството на БСП. Мисля, че премиерът не е от хората, които взимат решения под натиск и с непълна информация. Убеден съм, че в момента, в който това бъде необходимо, премиерът ще предложи своите мерки”, каза още Вигенин.

Евродепутата заяви още, че не бива да се прави паралел между скандала, в който беше замесено името на бившия министър на икономиката Румен Овчаров и този сега с Румен Петков. Кристиян Вигенин заяви, че проблемът със скандала в МВР ще бъде обсъждан на Изпълнителното бюро на БСП във вторник.