“Най-тревожният знак от избирателите е, че не вярват на политическата система в България”, коментира вицепрезидентът Илияна Йотова относно резултатите от изборите 2 в 1.

ЦИК: 2 268 644 българи са гласували за Народно събрание

Тя подчерта, че партиите трябва да направят анализ и внимателно да прочетат посланията на избирателите. “Правителство трябва да има. Голямата отговорност е на ГЕРБ и на Борисов. За да има успех, трябва той да предложи нова формула, която да се различава от сглобката, за да се разчистят всички съмнения за задкулисни договорки”, смята вицепрезидентът.

Илияна Йотова призова всеки, който влезе в евентуална коалиция да го направи с ясна отговорност и с ангажиментите си.

Относно седмата партия в бъдещото 50-то НС “Величие” Йотова коментира, че формацията заслужава анализ и ѝ трябва време, за да де информира достатъчно. Въпреки това тя бе категорична, че когато политическите играчи на сцената не предлагат нищо ново, а правят обратното на това, което са обещали, то се появяват други варианти.

НАП проверява фирми, свързани със създателя на „Величие” Ивелин Михайлов

Илияна Йотова припомни, че на 17 юни в Брюксел ще се съберат всички ръководители на държавите членки и те трябва да кажат своето мнение за следващия председател на ЕК. “За да не се задълбочава все повече политическата криза то нека партиите и най-вече ГЕРБ да кажат на българските граждани какво смятат да правят, защото време за губене няма”, призова вицепрезидентът.
БГНЕС