/ БГНЕС, архив
Обединените патриоти апелираха за единство политическите сили в Народното събрание по време на изслушването на премиера за мерките в кризата с коронавируса.

Борисов: Предложих на Нинова заедно да минем през пандемията, тя отказа

От ОП излязоха с предложение представители на политическите сили да провеждат срещи с премиера в един по-работен формат по различните мерки, а не да се търсят политически изяви от трибуната на Народното събрание.

"МС да намери начин за контактуване с политическите сили, в един работен диалог, всички да са съучастници в изхода на кризата", предложи зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Марешки към Борисов: Уважихме Нинова веднъж, дайте повече да не я уважаваме

"Чухме едно сравнение между български и европейски политици, аз се изкушавам да направя едно сравнение между български и испански социалисти", захапа БСП съпредседателят на ПГ на ОП. "Истината е, че в тази криза България се показа като една отговорна страна, а обществото се показа дисциплинирано, затова няма причина да се опитаме да изкараме бялото - черно и да говорим колко сме нещастни, унищожени, умиращи и т.н.", призова Веселинов. "Нека да търсим нормалния диалог, всички имаме своите идеи, не всички се приемат, въпросът е да има диалог", апелира депутатът от ВМРО.

"Не е борба за авторство на идеи, а да има добри идеи за излизане от кризата", натърти той с намек за НФСБ, които иззеха инициативата на войводите за ваучери за почивка.

"Политическият дивидент за един или за друг не е важен, важно е обществото да бъде консолидирано. Дайте по-малко да се мъчим да търсим телевизионни изяви, а да направим работите да вървят по-добре", апелира Искрен Веселинов.