Велчев: Има напрежение между коалиционните партньори в правителството
Велчев: Има напрежение между коалиционните партньори в правителството / Sofia Photo Agency
Все още има напрежение между коалиционните партньори в правителството според заместник-председателя на НДСВ Милен Велчев, съобщи БГНЕС. Той каза, че все още съществува известно напрежение, откакто се проведе вотът за принципа на уседналост в Закона за избор на евродепутати, но разчита, че коалиционните партньори ще подходят зряло и ще разберат, че ги обединяват по-важни въпроси от този.

По въпроса за автомагистрала “Тракия” Велчев припомни, че съществуват три риска - построяването на магистралата, поддръжката й и наличието на трафик. Никога не е ставало дума държавата да поема два от рисковете, каза Милен Велчев, като опонира на думите на премиера Сергей Станишев, че два от рисковете, които са най-тежки, трябва да отпаднат като държавен ангажимент.

Отново в коментар на изказване на Станишев Велчев заяви, че никога не е обещавана финансова гаранция за този проект. Една финансова гаранция обезсмисля въобще даването на магистралата на концесия, допълни той. Единствената гаранция, която държавата дава, е за покриване на банковите заеми, в случай че концесионерът фалира, обясни бившият финансов министър.