Варненският съд остави в ареста изнасилвач и крадец
Варненският съд остави в ареста изнасилвач и крадец / netinfo

Най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” наложи Варненският районен съд на 23-годишен мъж. Той е задържан по обвинение в изнасилване. Деянието е извършено около 1 часа през нощта на 5 август в автомобил във Варна, а потърпевшата е 15-годишно момиче.

23-годишният младеж вече е осъждан за извършени други тежки престъпления – кражби и не е реабилитиран към настоящия момент. Съдът остави без уважение искането на защитата за определяне на по-лека мярка, като прие, че е налице високата обществена опасност, ако мъжът е на свобода.

“Задържане под стража” постанови Варненският съд и за 36-годишен жител на Кубрат. Той е обвинен за извършени кражби от хотелски стаи в курорт “Златни пясъци” рано сутринта на 5 август. Мъжът работел като мазач в строителна фирма. Имал да връща заеми, затова отишъл рано сутринта да хотел “Странджа” с намерение да открадне нещо. От две съседни стаи на първия етаж, наемателите на които спели на отворени балконски врати, той грабнал два фотоапарата, два мобилни телефона, три портмонета с 800 полски злоти, 100 лева, кредитни карти, паспорти и други документи. Крадецът прехвърлил всичко в найлонова торбичка и се качил на терасите на втория етаж на друг хотел – “Чайка”. След задържането му е установено, че той е автор и на множество други кражби.