Конгрес на БСП 
Конгрес на БСП  / БГНЕС
Общинският съвет на БСП-Перник проведе заседание, на което с пълно единодушие избра Делка Георгиева за временен председател на партията в Перник и Иван Димитров за делегиран член на Областния съвет, на мястото на подалите оставка общински и областен председател, съобщиха от пресцентъра на партията. 

На заседанието в спокоен и конструктивен дух бяха обсъдени документите от проведеното заседание на Конгреса, набелязаха се организационни мерки за преодоляване на слабостите в работата на организацията и се даде старт на подготовката за предстоящите парламентарни избори. Въпреки обявените медийно оставки на членове на партията, се отчете, че до момента освен досегашните председатели на общинския и областен съвет на БСП-Перник, няма депозирани документи за други напуснали членове на партията, става ясно от медийното съобщение.

БСП отхвърли предсрочното отстраняване на Нинова, изключиха Добрев и Витанов от партията

Общинското ръководство на организацията призова партийните членове да не се поддават на натиск и да се включат активно в предстоящата кампания. На заседанието присъства и кметът на квартал „Църква“ – Радослав Динев. Гости на пленума бяха заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров и членът на ИБ Бриго Аспарухов, съобщават от пресцентъра на левицата.