В Сливен пешеходка е пострадала, след като е отнесена  от бурен вятър
В Сливен пешеходка е пострадала, след като е отнесена от бурен вятър / netinfo

В Сливен снощи около 21, 30 ч. 45-годишна жена е пострадала след като бурният вятър я отнесъл и блъснал странично в преминаващ "Москвич", съобщиха от ОДП.

Инцидентът станал на бул. "Цар Симеон" . Пострадалата е откарана в болницата, където се установило, че има счупен глезен.

Съборена от вятъра топола на бул. "Стефан Караджа" тази нощ е прекъснала контактната мрежа на тролейбусна линия и се наложило фирма "Пътнически превози" да пусне автобуси по маршрута.

Освен бурния вятър от снощи вали дъжд, преминаващ в сняг. Има счупени витрини, съборени керемиди.

Заради скъсани жици по електропреносната мрежа от непочистени клони на дърветата в момента четири квартала в Сливен са без електричество. В осем села в източния район на общината е нарушено електроснабдяването. Аварийни групи отстраняват повредите, съобщи директорът на Гражданската защита в Сливен Кръстьо Славов.

Заради непочистен сняг откъм Омуртаг е затворен пътят Котел - Омуртаг. Движението през Балкана от Сливен за Стара река трябва да става с вериги и без ремаркета. Прогнозата е, че до вечерта положението ще се нормализира, но засега не е препоръчително да се пътува в планинската част на областта, каза Кръстьо Славов.