/ iStock/Getty Images
В събота облачността ще е предимно значителна и на места в Предбалкана и планинските райони ще има превалявания от сняг. Ще духа слаб северозападен, в Източна България и по долината на Струма умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, в София около 1 градус. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня бавно ще се повишава.

Над Черноморието ще има значителна облачност, по най-южното крайбрежие с превалявания от слаб дъжд. Ще духа умерен и силен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 4-6 градуса. Температурата на морската вода е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

От минус 12 до 17 градуса през декември – ще има ли сняг за коледните празници

В планините ще бъде предимно облачно с превалявания от сняг. Ще духа силен север-североизточен вятър и ще има виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще около минус 4 градуса , на 2000 метра - около минус 10 градуса.

През следващите два дни вятърът ще е умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен от запад-северозапад. В неделя ще има променлива облачност, вероятността за валежи е малка. Минималните температури ще са между минус 9 и минус 4 градуса, максималните - между 1 и 6 градуса.

В понеделник облачността ще е значителна, в планинските и североизточните райони ще превалява слаб сняг, а в останалата част от Източна България - слаб дъжд. Температурите ще се повишат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА/НИМХ