В НС е постъпил анонимен сигнал за недекларирани имоти на Алексей Петров
В НС е постъпил анонимен сигнал за недекларирани имоти на Алексей Петров / Sofia Photo Agency

В парламентарната Комисия за борба с корупцията е подаден анонимен сигнал за недекларирано имотно състояние на сътрудника на Държавната агенция за национална сигурност Алексей Петров, съобщи председателят й Бойко Великов.

Сигналът е подаден преди седмица от Петър Петров, който не е посочил адрес и месторабота и затова писмото му се счита за анонимно, каза Елеонора Николова, член на комисията „Антимафия”. Парламентарната комисия за борба с корупцията е поискала от Националната агенция по приходите информация за имотното състояние и доходите на Алексей Петров. Очаква се тя да бъде изпратена до две седмици в комисията. Според сигнала става дума за недекларирана сериозна сума.

Елеонора Николова каза, че от него не ставало ясно кога Петров е бил под прикритие и кога е имал доходен бизнес, за да натрупа подобно състояние. Председателят на комисията Бойко Великов заяви, че няма да коментира, докато не бъде проверен сигнала.

Заради осветляването на Алексей Петров като сътрудник на ДАНС беше образувано дело срещу бившия вътрешен министър Румен Петков.