В ДПС няма предложения за персонални промени в кабинета
В ДПС няма предложения за персонални промени в кабинета / netinfo
ДПС на този етап не е получило предложения за персонални промени в правтелството. Това заяви в парламентарните кулоари, вицепремиерът и зам.- председател на движението Емел Етем.

По думите на Етем, ако някои от министрите на ДПС трябва да бъде сменен няма да има драма или проблем. На този етап обаче движението не е обсъждало персонални рокади в кабинета. Ако се налагат такива във връзка с изпълнението на актуализираната програма на правителството ДПС е готово да седне и да ги обсъжда, допълни Етем.

Тя съобщи, че резултати от проверката в склада на Държавния резерв в „Кремиковци” ще има следващата седмица. Ако има установени липси ще си търсим правата по съдебен път, коментира вицепремиерът. По повод предстоящото топене на снеговете и очакваните високи води министърът на политиката при бедствия и аварии съобщи, че е поискала от правителството час по-скоро да отдели необходимия ресурс от около 20 милиона лева за общините, които трябва да почистят речните корита.

Междувременно стана ясно, че депутати от опозицията ще внесат проекторешение за създаването на анкетна комисия, която да провери състоянието на детските домове в страната и да започне инспекцията от онези 26, в които са настанени деца с увреждания.

По повод обгазяването на Гълъбово екоминистърът Джевдет Чакъров коментира, че въпреки налаганите максимални глоби на ТЕЦ-овете в Марица Изток в размер на 100000 лева обгазяването продължава заради неизградените сероочистващи инсталации.